woensdag 23 juli 2014

Artiance & Fotocafé Artiance

Van maandag 1 tot en met zondag 14 september is op de Langestraat, het Kerkplein en het Canadaplein de tweede openbare tentoonstelling van Kunst van het Delen te zien. Dit keer zijn foto’s van het Fotocafé Artiance op groot formaat te bewonderen. De opening van de tentoonstelling is woensdag 3 september 2014 en wordt verricht door Dick Keuning – deelnemend fotograaf Fotocafé Artiance & (mede)eigenaar van Café de Bonte Bengel.

Alkmaar in actie

Op 10 driehoeks-borden in de binnenstad kom je onverwacht zeer herkenbare Alkmaarse taferelen tegen: straatfotografie voor een straattentoonstelling. De fotografen van Fotocafé Artiance gingen op pad in de stad, met in hun hoofd de vraag: “wat doen mensen zoal in Alkmaar?”.Ze winkelen, kijken, haasten, feesten, slenteren, skateboarden, fietsen of ze rennen rond op hoge hakken. Al deze activiteiten werden vastgelegd. Vaak met een bijzonder oog voor detail en compositie. Ga kijken, want misschien sta je er zelf tussen!

Fotocafé Artiance

In het Fotocafé Artiance komen enthousiaste fotografen maandelijks bijeen om opdrachten en gemaakt werk te bespreken, nieuwe plannen te maken en ideeën uit te wisselen. Daarnaast zijn er excursies en fotosafari’s. De opdracht voor Kunst van het Delen namen de cursisten heel graag aan; wat is er nou leuker dan in de openbare ruimte laten zien wat je daar gezien hebt?Tijdens de openbare tentoonstelling zijn alle foto’s op kleiner formaat ook te zien bij Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 21.45 uur en zaterdag 09.00-13.30 uur.

Aan de tentoonstelling werken mee:

Annette van Dijk
Dick Keuning
Dick Riesmeijer
Elice Jongerius
Gerda Reus
Harry van de Idsert
Joke Ningen
Martin van der Berg
Wik Pijper
Harry Ningen
Gerard Koopen

foto Harry Ningen